BejelentésZebegényi Faluvédő Egyesület
védjük meg ezt a gyöngyszemet a Dunakanyarban

MENÜ
Ezen az oldalon olyan útvonal terveket találsz, amelyek segítségedre lehetnek akkor, ha Zebegény nevezetességeit, vagy éppen a környék romantikáját szeretnéd felfedezni.

Séta 1. Rövid körséta Zebegényben: Indulás a templom elől. A Katolikus Templom megtekintése --- A szerpentin út kezdeténél a Szikla kápolna megtekintése --- A szerpentin út végén érünk fel a Kálváriára, ahol a kilátóból gyönyörű panorámával tárul elénk a Dunakanyar. Itt nézhetjük meg a Trianoni emlékmű együttest és az 1800 körül épült Fischer kápolnát. --- A kápolnánál leereszkedve a hegyről a Temetőbe érkezünk, ahol virágot tehetünk Szőnyi István, Kossuth-díjas festőművész sírjára. De a temetőben több neves személyiség sírját is megtalálhatjuk. A Szőnyi utcán visszaindulva megtekinthetjük a renkívül gazdag Hajózástörténeti Kiállítást.

/az út hossza kb 1100 méter, szintkülönbség 90 méter, múzeum nélkül kb. 50 perc/

                                                                                          

 Séta 2. Hosszabb körséta Zebegényben:Indulás a templom elől. A Katolikus Templom megtekintése után jobbra kanyarodva a Szőnyi utca 5. sz. alatt megtekinthetjük Farkas Vince, tengerészkapitány renkívül gazdag nemzetközi Hajózástörténeti kiállítását. Utána a kiállítás melletti sikátor lépcsőn érünk a Sziklakápolnához, ahonnan továbbhaladva a lépcsőkön, a szerpentin út végén érünk a Kálváriárafolyt. köv.
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!